Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроника отказа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатроника отказа

Колеги туко що се регистрирах и съм нов, от скоро имам алфа 155 1.8 има проблем с климатроника всичко по тъблото свети, но вентилатора не върти абслютно нищо не се случва, когато пусна директно ток към вентилатора той върти под волана релетата ги гледах има едно жълто като го извадя и таблото на климатроника гасне разгобих релето зачистих го не е залепнало и няма промяна какво може да е прегледъл съм всички бушони в двигателния отсег и в купето но немя ефект, имали някъде нещо което да оправлява този климатроник. Ако някой може да помогне къде да търся проблема да сподели ще съм благодарен

Релето, което управлява скоростите на вентилатора, то ти е проблема най-вероятно. Ето ти и темата, при различните модели на алфа се намира на едно и също място, изглежда идентично:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=38065

Просто може да си купиш втора ръка същото от някой колега, ако не ти се занимава да го ремонтираш
    Arena Coast Customs

Comment

само да допълня че има един бушон отпред в кутийката до радиаотора на колата, точно до резервоара за хидравликата, в която има пластинчати бушони. От такъв бушон идва постоянния + към вентилатора в купето. При мен той лятото ми скъса нервите докато стигна до него - оправих го с навиване на проводник със съответното сечение за ампеража! Успех!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

утре ще проверя тези неща и ще пиша, ако има други идей моля казвайте че съм се видял в чудо вече

Comment

При мен всички бушони и релета си бяха ОК, и вентилатора пак не бачкаше. Оправихме го с пускане на директен кабел от входния панел (дето разпределя тоците за купето) със самостоятелен бушон към моторчето - сега духа баш както си трябва (преди да спре, духаше доста слабо дори на макс степен).
          Ама по тая тема вече е писано много - има търсачка за тази цел
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Така до платката идва ток, но след нея не идва явно в нея ще е проблема, ще я закарам да я види някои ел техник

Comment

Така Проблема е решен и колегата Furious 155 Беше прав оказасе в пластинчатия бушон в двигателния отсег, платката беше добре, сега вентилатора върти яката

Comment

Използвам темата по друг въпрос. Имам малка заигравка с климатроника. Понякога не иска да се изключи, таблото не свети, но си върти, после започва да мени температурата сам и стига до 100 градуса, после минавам през дупка и се оправя. От прецакан датчик за температура има ли подобни шашкащи симптоми?
                Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                  Използвам темата по друг въпрос. Имам малка заигравка с климатроника. Понякога не иска да се изключи, таблото не свети, но си върти, после започва да мени температурата сам и стига до 100 градуса, после минавам през дупка и се оправя. От прецакан датчик за температура има ли подобни шашкащи симптоми?
                  коя температура се променя до 100 - външната ли? Ако е от него, ми се струва че са куплунзите на датчика в огледалото!

п.п. добре че има дупки да се оправя!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    коя температура се променя до 100 - външната ли? Ако е от него, ми се струва че са куплунзите на датчика в огледалото!

п.п. добре че има дупки да се оправя!
                    Зададената от мен стойност се променя, което ме навежда на мисълта да ровя до волана, но не знам дали е само от това
                    Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                      Зададената от мен стойност се променя, което ме навежда на мисълта да ровя до волана, но не знам дали е само от това
                      е тя зададенета след 32 градуса е HI...няма 100 - опция варене на яйца!
                      Има някаква контактна история явно.... свали таблото на климатроника и конекторите ги почисти малко и монтаж пак! Огледай за съмнително състояние на елементи.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                        е тя зададенета след 32 градуса е HI...няма 100 - опция варене на яйца!
                        Има някаква контактна история явно.... свали таблото на климатроника и конекторите ги почисти малко и монтаж пак! Огледай за съмнително състояние на елементи.
                        Явно утре ще е ден за разглобяване ) Моят дисплей показва 100 градуса, когато полудее и си мени сам температурата
                        Arena Coast Customs

Comment

Аз имах подобен проблем-сам си пускаше най-силната степен и сам се пускаше,когато беше изключен,с бате Мимо го оправихме като той свали платката за управление на вентилатора под жабката и я презапои цялата,сега всичко е наред.
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                            Аз имах подобен проблем-сам си пускаше най-силната степен и сам се пускаше,когато беше изключен,с бате Мимо го оправихме като той свали платката за управление на вентилатора под жабката и я презапои цялата,сега всичко е наред.
                            И аз го имах проблема, смених платката Открих иначе сегашния ми проблем - вътрешен датчик за температура. Беше целия в мизерия и прах. След почистване и възстановка на ситуацията, вече нямам проблем, всичко си е ок и побъркването на уредите изчезна
                            Arena Coast Customs

Comment

Чудесно
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                              X